Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,

2 jaar geleden ben ik gevallen op de parkeerplaats van mijn werk, heb al via een rechsbijstand mijnheer bedrijg e.d aansprakelijk gesteld. Alleen het is nu afgewezen omdat er op de parkeerplaats geen getuigen waren, die mij hebben zien vallen. Maar ik heb wel blijvend letsel over gehouden. Is er nog een optie dat ik een schade claim in kan dienen?

Hoe bent u gevallen? Over een obstakel dat er niet had mogen liggen/ staan? de aansprakelijkheid staat los van het wel of niet bestaan van getuigen. Ligt de zaak nu nog bij uw verzekeraar?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben gevallen op een hobbelige terrein met kuilen en stenen. Er was te weinig parkeer plaats dus kwam dit er bij. Nu is dit terrein onder tussen geasfalteerd. En het was niet verlicht het was om half 7 smorgens. Mijn adviseur is gestopt omdat er geen getuige zijn. dus ligt de zaak stil.


Wat een vervelende situatie.

In het recht geldt het uitgangspunt, wie eist, bewijst. Dit uitgangspunt houdt in dat u in bepaalde gevallen aannemelijk moet maken dat een ander aansprakelijk is. U zult in ieder geval aannemelijk moeten maken dat u daadwerkelijk op de betreffende plaats bent gevallen.

Heeft u misschien direct na de val melding gemaakt bij de werkgever of een collega? Dat zou kunnen helpen. Of als er sprake was van losliggende tegels of oneffenheden of gaten in de parkeerplaats, heeft u misschien een foto gemaakt van de situatie? Ook dat zou kunnen helpen.

U hoeft in ieder geval niet perse getuigen te hebben als u aannemelijk kunt maken dat u op de parkeerplaats bent gevallen. De feitelijke situatie is dus erg belangrijk.

Beoordeel dit antwoord:

En is de zaak ook afgesloten? Ik neem aan dat uw adviseur uw werkgever aansprakelijk heeft gesteld en ook de opstalhouder? Dat een verzekeraar van een tegenpartij de zaak afhoudt is meestal het geval, de reden echter ligt meer in de bewijslast sfeer. Maar het is ook voldoende naar mijn mening dat er getuigen zijn die de slechte staat kunnen beamen van dit bewuste stuk terrein. Ik zou eigenlijk de documenten moeten inzien om er iets zinnig over te zeggen, maar onmogelijk lijkt het me niet om( een deel ) van uw schade vergoed te krijgen van de aangesproken partij ongeacht wat zijn verzekeraar hiervan vindt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag