Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Van mijn vorige werkgever heb ik een foutieve loonstrook gekregen voor de maand augustus. Ik kreeg de loonstrook (samen met die over juli) ook pas nadat ik er zelf om had gevraagd. Tevens waren de periodes op beide loonstroken omgedraaid: augustus was plots periode 7.1 en juli was periode 8.1.

Ik heb mijn werkgever toen gevraagd om nieuwe loonstroken voor beide maanden, maar ik kreeg enkel voor de maand augustus, waarvan ook het aantal gewerkte uren en dus het bedrag niet klopte, een herziene versie. Met de opmerking 'de uren kloppen nu toch, voor de omgedraaide periodes krijg je geen nieuwe loonstrook' werd ik weggestuurd.

Probleem is nu ook nog dat de cumulatieven onderaan iedere loonstrook volgens mij niet meer kloppen na de herziening van de augustus loonstrook die dus als periode 7.1 aangemerkt staat. Dit doordat de juli loonstrook met periode 8.1 opgemaakt is vóór de herziening van de augustus loonstrook periode 7.1 en dus uitgaande van de foutieve cumulatieven van de eerste loonstrook over periode 7.1. De cumulatieven op mijn nieuwe loonstrook 7.1 zijn namelijk wel veranderd door de extra uren die er bij op moesten, maar de cumulatieven van 8.1 zouden dan volgens mij ook moeten zijn veranderd. En dus hoor ik volgens mij ook voor periode 8.1 nu een nieuwe loonstrook te krijgen met correcte 'eind-cumulatieven', te meer omdat dat mijn laatste loonstrook bij die werkgever is.

Ik heb dit bij mijn werkgever aangegeven, maar ik krijg geen reactie meer. Er werd in eerdere mails nog wel gezegd dat de jaaropgaaf zal kloppen omdat de cumulatieven automatisch veranderd zouden zijn voor periode 8.1, maar ik snap niet waarom ik daar dan geen herziene loonstrook van kan krijgen. Bovendien zegt de werkgever dat een nieuwe loonstrook aanvragen bij zijn accountant hem €15,- kost en dat hij daarom niet zomaar steeds nieuwe loonsroken aan kan vragen. Lijkt mij een slechte deal tussen hem en de accountant, maar niet een probleem waar ik de dupe van hoor te worden.

Hebben jullie enig idee hoe ik dit op kan lossen en of ik in mijn recht sta om herziene loonstroken te vragen? Ik word zelf namelijk door de desinteresse en de irritatie die ik merk bij mijn werkgever nogal onzeker van of wat ik vraag nu echt zo ongewoon is.

Ik hoop dat mijn verhaal enigszins helder is en jullie me verder kunnen helpen, alvast enorm bedankt!

Vriendelijke groet

Laat uw werkgever in een aangetekende brief weten dat u geen genoegen neemt met zijn reactie en dat u alsnog een juiste loonstrook wilt hebben.

Wijs de werkgever er op dat hij op grond van art. 7:626 BW verplicht bij elke voldoening van het in geld vastgestelde loon aan de werknemer een schriftelijke opgave te verstrekken van het loonbedrag, van de bedragen waaruit dit is samengesteld en van de bedragen die op het loonbedrag zijn ingehouden

Geef de werkgever 114 dagen de tijd om alsnog een juiste loonstrook over de bedoelde periode op zijn kosten aan u te verstrekken. U zet in de brief tenslotte dat als de werkgever niet aan uw verzoek voldoet u de zaak aan de kantonrechter zult voorleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Vervallen

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag