Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


hallo...
ik ben naar 16 jaar samenwonen uit elkaar. in die tijd zijn er schulden ontstaan oa bij belasting.die staan hooftzakelijk op mijn naam kan ik daar mijn exvriendin ook aanspraakelijk voor stellen dat ik een rechter bijv kan laten uitspreken dat wij ieder de helft moeten betalen???

Indien u niet getrouwd bent geweest of geen geregistreerd partnerschap bent aangegaan, ontstaat er geen gemeenschap van goederen en dus ook geen gezamenlijke schulden of hoofdelijke aansprakelijkheid.

Voor samenwoners geldt dat iedere partij heeft wat op zijn/haar naam staat. Schulden bij de belastingdienst op uw naam bent u dus zelf aansprakelijk voor.

Wellicht kunt u op grond van redelijkheid en billijkheid een rechter vragen uw ex-partner te veroordelen tot betaling van een gedeelte van die schuld. Uw kansen in zo een procedure zijn niet erg groot. Daarbij zal zo'n verzoek uitsluitend een kleine kans van slagen hebben als het gaat om een belastingschuld die is ontstaan omdat u gezamenlijke aanvragen heeft gedaan of op basis van een verzamelinkomen bepaalde schulden zijn ontstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag