Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte Heer, Mevrouw.
Als mantelzorger van een vrouw in een woon-zorg complex heb ik de volgende vraag. Zij ontvangt thuishulp bij het schoon maken van de woning. Door omstandigheden heeft zij al 7 of 8 keer geen hulp gekregen dit jaar.
Wel moet zij betalen per 4 weken, het gaat relatief gezien om een klein bedrag, maar er zijn meerdere mensen die benadeeld worden. (8)
De organisatie die dit regelt geeft eigenlijk geen reactie op de vragen, sterker nog, zeggen ze haar eigenlijk niet te kennen. Persoonlijk vind ik dat zij benadeeld wordt, en niet meer hoef te betalen voor die thuiszorg, maar misschien is dit wel erg kort door de bocht. Zelf zie ik dit als het bestelen van mensen, die wel betalen maar er niets voor terug krijgen.
Is hier ook iets tegen te doen?
Ook zijn er meerder gevallen bekent waarbij deze organisatie de bewoners heeft benadeeld.
Dank voor de moeite, en verwacht een reactie.

Goedenavond,

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de organisatie niet levert wat er overeen is gekomen. Namelijk, huishoudelijke hulp tegen betaling. Nu de betaling wel heeft plaatsgevonden, is het aannemelijk dat de organisatie wanprestatie pleegt.

E.e.a. hangt wel af van de overeenkomst tussen de ontvangers van de thuishulp en de organisatie.

Verder kan ik mij voorstellen dat de organisatie van het complex een bemiddelende rol kan spelen.

Mocht u verdere informatie en/of hulp willen, laat u dit dan gerust weten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte Hr. M. van Rosmalen
Het klopt wel dat de organisatie een bemiddelende rol speelt.
Daarom vind ik het raar dat er geen andere hulp beschikbaar is, omdat er samen gewerkt word met een andere organisatie.
Is het mogelijk om teruggave van geld te eisen?
Of een andere vorm van vergoeding?


Een en ander hangt af van de afspraken die zijn gemaakt. Is er bijvoorbeeld afgesproken dat er wekelijks op bv. woensdag iemand van de thuishulp in huis komt? Of iets algemener, bijvoorbeeld 4 keer per maand, of nog algemener bijvoorbeeld x uur per kwartaal of jaar? Is die overeenkomst vervolgens door de ontvanger van de thuishulp met de thuishulporganisatie aangegaan, of met het woon-zorg complex die het vervolgens weer uitbesteedt?

Zoals u ziet, het plaatje is afhankelijk van vele factoren. U vraagt of het mogelijk is geld terug te eisen. Eisen kan altijd, de vraag is of u er recht op heeft. Mocht dit dan zo zijn, dan volgt de vraag bij wie u het terug zou moeten eisen.

Ondanks mijn vele mitsen en maren blijft uiteraard het uitgangspunt dat als er een afspraak is gemaakt over de levering van zorg en betaling hiervoor, de zorg ook geleverd moet wanneer er voor betaald is.

Mocht u er niet uitkomen met de verschillende organisaties, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Vreemde ogen dwingen vaak; een jurist kan dan soms ook net dat beetje extra bereiken, al is het maar een open gesprek met alle partijen om tot een oplossing te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag