Stel vraag

Particulier


Beste Rechtswinkel,

Per 1 december 2014 ben ik via de AbnAmro verzekerd voor mijn aansprakelijkheid en de WA-verzekering van 2 oude Citroëns. Contract getekend op 16 oktober 2014; wilde van ASR af.

Ondanks het prettige (persoonlijke) contact zie ik inmiddels afschrijvingen verschijnen waarvan ik dus gevraagd heb waar deze voor waren. Eentje om mijn betaalrekening te kunnen gebruiken als verzekeringrekening (dat bedrag krijg ik terug) en 2 x 9,98 om mijn auto's aan te melden bij RDW i.v.m. de verzekering.

Dat laatste heb ik nooit van gehoord en ik voel me nogal genaaid als er nu dingen naar boven komen waar nooit iets over gezegd is.

Kan ik nog binnen een bepaalde termijn mijn verzekeringen elders onderbrengen of de boel terugdraaien? Gaat me niet om de (kleine) bedragen maar wel 'om het in de rug steken'.
(Betaalrekening is vijf minuten geleden al elders aangevraagd).

Ben benieuwd wat jullie hier van/op zeggen.

Vriendelijke groet.

Voor het op naam zetten van een voertuig bij de RDW betaalt u € 9,70. Deze kosten maakt u op het moment dat u een auto koopt. Ik begrijp dat u geen auto heeft gekocht, u bent alleen veranderd van verzekeraar. In dat geval ga ik er vanuit dat u geen kosten hoeft te betalen voor het aanmelden van de auto's bij de RDW.

Ik adviseer u contact op te nemen met uw contactpersoon bij de ABN AMRO. U kunt hem om uitleg vragen. Tevens kunt u contact opnemen met het RDW (0900 07 39) en hun om opheldering vragen. Wellicht dat er onterecht geld bij u in rekening is gebracht.

Veel succes!

Beoordeel dit antwoord:

U kunt niet direct van de verzekeringen af, maar zult helaas de verzekeringsvoorwaarden moeten raadplegen om vervolgens te kunnen opzeggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag