Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe komt het dat mijn kinderen die een Nederlandse moeder hebben en geboren zijn in Nederland maar waarvan de vader een andere nationaliteit heeft toch 2 nationaliteiten hebben? Zij spreken alleen Nederlands en zijn opgegroeid als Nederlanders. Nadat 1 kind aangifte van diefstal deed van zijn ID kaart stond er bij de gegevens van de politie dat hij hij zowel de Nederlandse als de Turkse nationaliteit heeft. Mijn zoon wil hier vanaf, hij is Nederlander en wil maar 1 nationaliteit. Kan dit geregeld worden? Wij hebben hier namelijk niet voor gekozen, mij is dit niet verteld.
Vraag 2: kunnen meerderjarigen hun achternaam veranderen? Zo ja hoe?

Interessant, want na 6 januari 2014 komt de tweede nationaliteit niet meer voor in het bevolkingsregister. Hoe de politie dan aan die informatie komt is mij een raadsel.

Uw kinderen hebben met een Nederlandse moeder altijd de Nederlandse nationaliteit. Ik vermoed dat of uw partner de Turkse nationaliteit voor hen heeft aangevraagd of dat dit - zonder uw toestemming - door de gemeente is gedaan. Ik zag dat er in 2007 in de gemeenteraad van Den Haag vragen zijn gesteld over deze vreemde procedure.

U kunt hier vinden hoe uw kinderen afstand van de Turkse nationaliteit kunnen doen:

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/vraag-en-antwoord/kan-ik-afstand-doen-van-mijn-turkse-nationaliteit-als-ik-de-turkse-dienstplicht-niet-heb-vervuld.html

Voor het wijzigen van de achternaam gelden zeer strenge eisen. Die vindt u hier:

https://www.justis.nl/producten/naamswijziging/achternaam-wijzigen/

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag