Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte heer of mevrouw, op 30 oktober 2014 ben ik aangereden door een kleine vrachtwagen. Zelf had ik alleen wat schrammen en geen ernstig persoonlijk letsel, mijn fiets was echter erg beschadigd en stuk. De totale schade was echter gering. De bestuurder van de vrachtwagen en ik hebben samen het schadeformulier ingevuld. Daarop is duidelijk te zien dat het niet mijn fout is en de bestuurder heeft op het formulier verklaard dat hij mij als fietser over het hoofd heeft gezien.

De reparatiebon van de fiets en het schadeformulier heb ik naar mijn verzekeringstussenpersoon gezonden en deze heeft de tegenpartij aansprakelijk gesteld.

Deze wees echter de schade af en verklaarde nu plotseling dat ik tegen de vrachtwagen aan was gereden ipv andersom.

Mijn verzekeringstussenpersoon is hiermee aan de slag gegaan, echter blijft de tegenpartij helaas de schade afwijzen ondanks de aangeleverde bewijsstukken en herhaaldelijke contactmomenten.

Zij blijven bij hun standpunt dat ik tegen de vrachtwagen ben aangereden en het voorrangsbord heb genegeerd. De getuigenverklaring leggen zij hierbij geheel ten onrechte ter zijde zoals eveneens het schadeformulier.

Daarnaast is het wettelijk zo geregeld dat een fietser een beschermde status heeft op basis van artikel 185WVW ten opzichte van een motorrijtuig. De bewijslast ligt in dit geval dan ook bij de tegenpartij (motorrijtuig) maar dit negeren zij volledig.

Het is frustrerend dat de tegenpartij op geen enkele wijze meewerkt en ook gezien het geringe schadebedrag.

Mijn verzekeringstussenpersoon heeft mij geadviseerd om deze zaak met jullie te bespreken omdat ik geen rechtsbijstandverzekering heb. De verzekeringstussenpersoon ziet geen mogelijkheden meer om de schade te kunnen verhalen.

Zou u mij kunnen helpen?

Met vriendelijke groet

U kunt het bedrijf aansprakelijk stellen voor de fout gemaakt door een van hun werknemers of opdrachtnemers en de schade claimen. Het feit dat hun verzekeraar deze afwijst is irrelevant. Ik kan u eventueel helpen met het opstellen van genoemde brief uit aansprakelijkstelling .

Beoordeel dit antwoord:

Ik heb ruime ervaring met verkeer en letselzaken. Als u dat wenst ben ik graag bereid om geheel vrijblijvend naar uw zaak te kijken en u te adviseren want een goed advies kan alleen gegeven worden aan de hand van de papieren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag