Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb een dwangsommen ontvangen van mijn gemeente,
omdat ik een bijgebouw in mijn achtertuin heb,
en volgens het gemeente moest het weg, en ik heb het ook netjes verwijdert dus de boete die ik opgelegd heb gekregen in volledig onterecht ( de hele buurt heeft er mee te maken gehad)
En nu kan ik daar geen bezwaar tegen indienen staat er in de brief, maar ik heb gesproken met de gene die het dwangsommen heeft op geleegd, en ik mocht een antwoord brief sturen met bewijs waarom ik er niet mee eens ben en waarom het onterecht is.
en ik heb al het bewijs want mijn beide buren zijn bereid een getuigenverklaring in te vullen dat ik het tuinhuisje/bijgebouw heb verwijdert in oktober 2014 dus ruim op tijd zoals gemeente het vermeld had in de brief.
alleen zou ik niet weten hoe ik het beste zo een brief kan samenstellen om het zo duidelijk en professioneel mogelijk uit te laten zien, en ik heb hulp nodig bij het maken van een getuigenverklaring voor mijn buren??

De gemeente moet aantonen dat de dwangsommen zijn verbeurd. Ik zou eerst moeten zien wat de gemeente op dat punt aan argumentatie heeft opgeschreven, voordat ik u kan adviseren over het opstellen van getuigenverklaringen.

Beoordeel dit antwoord:

Als u het bijgebouw heeft verwijderd binnen de door de gemeente gestelde termijn kunnen er geen dwangsommen zijn verbeurd. Het kan zijn dat de gemeente naast de aankondiging van het verbeuren van dwangsommen ook een boete heeft opgelegd voor het feit dat er een met het bestemmingplan strijdig bouwsel is geplaatst. Die boete blijft u in principe verschuldigd ongeacht of u het bouwsel tijdig heeft verwijderd. Vreemd dat er in de brief staat dat er geen bezwaar tegen de boete kan worden gemaakt. Dit zou wel moeten kunnen. Ik ben graag bereid kosteloos het dwangsombesluit voor u te bestuderen en te beoordelen wat uw mogelijkheden zijn. Wilt u hiervan gebruik maken, dan ontvang ik graag een kopie van het besluit.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag