Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


L.S.
Mijn ouders hebben jaren geleden “Schulderkenningen ten titel van schenking” opgesteld bij de notaris. Deze schenkingen zijn (nog) niet aan mij uitgebetaald. In de loop der jaren is hierover geen rente meer betaald. Toen ik dit aankaartte ontstond ruzie. Daarom de volgende vragen:
-Is de rente betaling, over een schulderkenning ten titel van schenking, verplicht of vrijwillig?
-Indien het verplicht is, is het dan mogelijk de rente die over de afgelopen jaren niet betaald alsnog op te vragen?
Bij voorbaat dank.

Uw ouders hebben u geld geschonken en dit direct terug geleend, is dat het geval dan hebben uw ouders rentebetalingen in aftrek kunnen brengen in box 3. Indien geen rente is overeengekomen geldt de wettelijke marktconforme rente voor leningen. Als er expliciet geen rente is overeengekomen is de lening feitelijk geen lening. Bespreek dit probleem eens met de notaris .

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘ Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Frank Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vindt dat alle mensen recht hebben op recht!

Wij hebben uw case gelezen en bieden u juridisch advies aan en de mogelijkheid om uw zaak in ons tv-programma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Hartelijke groeten,

Vera Driessen
Redacteur - Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag