Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedenmorgen,

Sinds 7 jaar wonen wij op een woonboot. Wij zijn aangesloten op stadswarmte. Door verouderde leidingen zijn deze afgelopen jaar vervangen. Hiervoor zijn er nieuwe leidingen door alle tuinen aangelegd, hierbij is onze damwand verzakt. Na wat heen en weer contact zijn wij financieel schadeloos gesteld.

Om een nieuwe beschoeiing te zetten moet ik een vergunning aanvragen bij de gemeente en een melding doen bij het Hoogheemraadschap. Dit heb ik gedaan, omdat ik geen werkzaamheden wil doen zonder vergunning. Van de gemeente heb ik een omgevingsvergunning gekregen.

Het Hoogheemraadschap (HHR) zegt dat wij zonder ligvergunning op onze plaats liggen. Terwijl bij de gemeente alles bekend is en we daar een ligplaats vergunning van hebben. HHR heeft ook toestemming gegeven voor de leidingwerkzaamheden, we betalen waterschapsbelasting, hebben vergunning voor het rijden met de auto, etc. Nu heb ik melding gedaan voor het vervangen van de beschoeiing, maar deze wordt niet goedgekeurd, ik moet eerst een ligplaats vergunning aanvragen. Niemand bij ons heeft dat gedaan en het wordt mij ook afgeraden, omdat er zaken in de voorwaarden staan waar we niet aan voldoen, bv. onderlinge tussenruimte.

Het is een probleem wat voor alle woonboten geld, 40 stuks, het is dus een groter probleem dan alleen het mijne. Mijn inziens moeten ze collectief alles strak trekken en niet alleen bij mij.
Ik wil wel graag mijn beschoeiing gaan vervangen, want alles ligt op zijn kop.

Wat kan ik doen?

Op wiens kosten zijn de verouderde leidingen vervangen?

Als ik goed begrijp liggen er op de locatie van uw woonboot dus 40 boten zonder vergunning, dus in feite illegaal. Dit betekent dus dat de gemeente deze situatie gedoogt, daar zij kennelijk niet handhavend optreedt. Er zal moeten worden gekeken of er mogelijkheden zijn om de situatie te legaliseren, te meer noodzakelijk onderhoud nu niet mogelijk is. Ik ben graag bereid u in deze kwestie bij te staan en te adviseren. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op voor verder overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De leidingen zijn van de stadsverwarming, deze zijn op hun kosten vervangen.

Bij de gemeente zijn we volledig bekend. We hebben een ligplaats vergunning.
Kadastraal ingemeten, voorzien van stadswarmte, tv, internet, riool, water, etc

Ze hebben mi van iedereen alle gegevens nodig en niet nu alleen van mij. Alleen pakken ze dat wel nu zo vast.


Dan begrijp ik het toch niet goed. U schrijft dat u een ligplaatsvergunning heeft, maar in uw toelichting schrijft u dat niemand er een heeft en dat u wordt afgeraden er een aan te vragen. Hoe zit het nu precies?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het water en de dijk waar wij aan liggen is van het hoogheemraadschap. Daarnaast liggen we in een gemeente, hiervoor moeten wij wel in het bestemmingsplan passen. De gemeente heeft alles op orde en heeft vergunningen afgegeven. Het hoogheemraadschap heeft niets. Misschien omdat die boten er al tientallen jaren liggen en toen zij niet in beeld waren oid. Zij hebben hun administratie niet op orde. Het si dus een probleem wat voor alle boten geld, maar nu willen ze mij een soort vooruit trekken, terwijl ze mijn inziens beter collectief alles in orde kunnen maken.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag