Vraag

Ik heb via een getekende schuldbekentenis een vordering op mijn ex-partner van 25.250 euro.
Hoe kan ik dit bedrag van hem vorderen, via welke weg?
Hij werkt in Nederland, woont in het buitenland en bezit een huis in het buitenland.

Deel deze vraag

3 Reacties

Binnen de Europese grenzen kunt u vrij gemakkelijk voor dit bedrag een procedure starten welke aanvangt met het schrijven van een juridisch opgestelde brief/ sommatie tot betaling en medewerking aan de afspraken. Ik kan u helpen met het schrijven van deze brief en op weg helpen met het traject daarna.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Afhankelijk van wat hierover in de schuldbekentenis is bepaald kunt u de schuld middels een sommatie tot betaling opeisen. Indien de wederpartij niet betaalt, zou u beslag kunnen leggen onder werkgever van uw ex-man, zodat zijn salaris wordt ingehouden en wordt aangewend ter aflossing van de schuld.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Afhankelijk van wat er exact is vastgelegd in de overeenkomst, is de schuld al volledig opeisbaar of dient uw ex eerst nog in gebreke te worden gesteld.

U geeft aan dat uw ex in het buitenland woont. Is dit wel in een EU-land, met uitzondering van Denemarken? Dan zou u namelijk gebruik kunnen maken van een speciale Europese incassoprocedure, die u veel geld kan besparen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm