Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever heeft m.i.v. 1 januari besloten dat hij alleen 40 uur nog als fulltime norm stelt. Dit heeft tot gevolg dat ik, en vele collega's met mij, ineens parttimer zijn. Wij hadden een fulltime dienstverband van 36 uur (oorspronkelijk 40 uur maar door invoering van ATV en vervolgens weer inleveren ATV was dit 36 geworden). Er wordt de 'mogelijkheid tot overleg' geboden om eventueel weer 40 uur te gaan werken maar dan krijg je te horen dat dit, met het oog op de toekomst, niet wenselijk is. Kan een werkgever een fulltime dienstverband op deze manier omzetten naar parttime?

Nee de werkgever kan zo niet eenzijdig besluiten om de arbeidsvoorwaarden aan te passen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor deze snelle reactie maar zou u deze nog wat kunnen toelichten? bijvoorbeeld waarom niet?


Als uw arbeidsvoorwaarden gelijk blijven dan is er niets aan de hand. Maar als uw werkgever de arbeidsvoorwaarden wil aanpassen. bijv lager salaris of minder vakantiedagen dan mag dat op grond van de wet niet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hij belooft dat er niks zal veranderen. Maar naar de toekomst toe weet ik niet of er verschillen zijn tussen een fulltime en parttime dienstverband. Het is onderdeel van het vervangen van een CAO door een ArbeidsVoorwaardenReglement waar meer vraagtekens bij gezet kunnen worden.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag