Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een koopovereenkomst getekend maar wel op tijd een verlenging aangevraagd. Maar de andere partij gaf geen antwoord. Alleen telefonisch dat het goed was. Zowel de verkoper als de makelaar. Na die datum zeiden ze dat we eraan vastzaten. Hebben wel na die datum gesprek gehad met hun en kregen de mogelijk van om alsnog de hypotheek rond te krijgen. De verkoper heeft zelfs nog blijven meehelpen na die datum. Nu krijgen wij de hypotheek niet rond. Aangezien we niet wisten van tevoren dat we de hypotheek niet kregen uiteraard. Krijgen we nu toch ondanks alles die 10% boete opgelegd. Wat nu?? Hebben wij recht van spreken of hun. Hangen we hier wel aan vast en moeten wij dit betalen?

Is er in de koopovereenkomst een ontbindende voorwaarde opgenomen dat de koop niet doorgaat als de hypotheek niet wordt verkregen? Verder hangt het af welke afspraken er tussen partijen er zijn gemaakt. Normaal gesproken dient u de boete te voldoen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat staat er niet in. Afspraken waren dat we nog de tijd kregen. Maar wij hebben wel een verlenging aangevraagd en zei hebben daar gewoon niet op gereageerd. Is dat ook nietb geldig?

Wij hebben die verlenging aangevraagd met onze tussenpersoon via een mail. Met als reden erin dat we de hypotheek niet rond hadden.


Kunt u de afspraak bewijzen, als er een mondelinge of telefonische afspraak is gemaakt dan wordt het lastig, tenzij u getuigen etc. heeft. De wederpartij kan ook aangeven nooit op de hoogte gebracht te zijn door u. Kunt u iets meer vertellen over de verlenging en was dit nodig?

Beoordeel dit antwoord:

U dient aan te tonen dat u de wederpartij akkoord is gegaan met uw verlengingsverzoek. Kunt u dat niet dan bent u bij een ontbinding na het verstrijken van de termijn van het voorbehoud gehouden de 10% boete betalen. Ik vind het overigens wel vreemd dat jullie tussenpersoon het verzoek niet heeft opgevolgd, toen de wederpartij niet reageerde. Hij had jullie moeten adviseren om de schriftelijke toestemming van de wederpartij af te wachten en anders de overeenkomst tijdig, dat wil zeggen voor het verstrijken van de termijn te ontbinden. De kans is nu groot dat de verkoper de ontbinding inroept en aanspraak maakt op de boete. Ik ben advocaat en o.a. gespecialiseerd in de koop/verkoop van onroerende zaak. Als het tot een geschil komt over de boete, ben ik graag bereid u in deze kwestie bij te staan. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, de zogenaamde de toevoeging. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op voor verder overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag