Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na een bezoek aan de huisarts verwees deze mij naar het ziekenhuis om een verdikt talgkliertje te laten verwijderen (Een ingreep aan de huid (enkelvoudig) bij Goedaardige tumor van de huid (029899007)). Ik vroeg de huisarts wat mij dit zou gaan kosten vanwege mijn hoge eigen risico aan zorgkosten dat ik onlangs had gewijzigd.
Zij gaf aan dat de huisarts dit normaal gesproken doet voor een bedrag van ongeveer 60 euro.
Bij het maken van een afspraak in het ziekenhuis en vlak voor de ingreep hebben zij mij in het UMC niet kunnen vertellen wat de kosten zouden zijn. Hierop heb ik mij voorgehouden dat deze iets duurder zou zijn dan bij de huisarts, maar nooit gedacht dat de factuur 1104 euro vermelde.
Het UMC en zorgverzekeraar zeggen dat ze hier niets aan kunnen doen. Ik heb zojuist bezwaar gemaakt tegen de nota van de zorgverzekeraar.
Hoe sta ik er juridisch gezien voor?
Maak ik überhaupt kans om deze factuur naar een acceptabeler bedrag terug te kunnen brengen?

Alvast bedankt!

Nee, naar mijn mening maakt u geen kans op een lagere factuur. Dankzij de DOT/DBC prestatietarieven die zijn vastgesteld door de NZa, zijn de kosten voor uw ingreep vooraf vastgesteld. Dat u zich niet definitief heeft laten informeren voordat u de ingreep liet plaatsvinden, komt helaas voor uw rekening.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag