Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Voting jaar heb ik mijn bedrijf verkocht. De koper heeft alles overgenomen. Dus ook de pand door middel van een indeplaatsstelling huurovereenkomst. Helaas is de koper na 6 maanden failliet gegaan. Een van zijn grote investeerders die ca 3 maanden na de overdracht had moeten betalen kon ineens niet betalen. Daardoor ging het bedrijf failliet. Voor mij had dit al grote consequenties omdat hij bijna niets van de koopsom had betaald. Maar nu heeft de verhuurder mij aangeschreven dat ze de indeplaatsstelling huurovereenkomst voor nietig verklaren vanwege dwaling. Ze vorderen per meteen de huur voor de terugleggende maanden (~€25000) en vanaf meteen dat we maandelijks de huur betalen tot dat zij een nieuwe huurder hebben. Gezien wij door het faillissement van de navolger zelfs in enorm financiële problemen zijn geraakt kunnen wij geen advocaat in opdracht geven hier tegen aan te gaan. Kan het kloppen dat wij 8 maanden na overdracht toch met terugwerkende kracht weer de huurder moeten zijn? (Het bedrijf bestaat helemaal niet meer.)

Vernietiging van de huurovereenkomst op grond van eenzijdige dwaling lijkt me zeer klein omdat dan u iets te verwijten moet zijn , u hebt bijvoorbeeld informatie achtergehouden. Echter de buitengerechtelijke vernietiging moet wel worden tegengesproken. Overigens vraag ik me af waarom de verhuurder deze grond niet heeft aangevoerd jegens de curator, mogelijk is er sprake van rechtsverwerking.

Beoordeel dit antwoord:

Dit is een soort situatie waarin men de klok heeft horen luiden maar de klepel niet weet te vinden. In uw belang wil ik hier op internet die klepel niet uitgebreid toelichten, maar het ziet toe op de genoemde rechtsgrond. Neemt u echter gerust vrijblijvend contact met mij op om e.e.a. inhoudelijk te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag