Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-partner en ik hebben samen nog een hypotheek. Wij zijn nooit getrouwd geweest een hebben ook geen samenlevingscontract of iets dergelijks. Zij heeft zich een jaar geleden uitgeschreven en ook niet meer mee betaald. Ook komt haar salaris niet meer op onze hypotheek rekening. Zij is verhuis naar het buitenland en nu is ze weer terug en eist dat ze weer in het huis komt te wonen. Mag zij dat zomaar opeisen???? En mag zij zich ook weer, zonder mijn toestemming, inschrijven op dit adres?

Bij voorbaat dank.

De hypothecaire lening is in deze zaak niet van belang.

Ik ga er van uit dat u beiden voor 50% de eigenaar van de woning bent. U kunt, zonder schriftelijke afspraken of een rechterlijke beschikking, een mede-eigenaar niet de toegang tot zijn eigendom weigeren. Uw ex-partner mag zich - als mede-eigenaar - inderdaad inschrijven in de BRP op 'uw' adres.

Voor wat betreft de aflossingen van de hypothecaire lening, u hebt in beginsel een vordering op de mede-eigenaar voor wat u meer dan 50% van de kale woonlasten voor deze hebt betaald. Daar staat mogelijk een vergoeding voor het door u genoten woongenot tegenover.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag