Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben alleenstaande ouder en heb nu problemen met de vader van mijn zoontje. Zijn vader heeft nooit in zijn onderhoud financieel bijgedragen en wil ook geen afspraken maken betreft een omgangsregeling. Sinds kort heb ik hem duidelijk gemaakt dat ik verder ga met mijn leven en niet meer zo vrij wil zijn om hem elke keer weer in mijn huis, mijn leven dus, toe te laten. Daarom maakt hij nu drama ook op school van ons kind en neemt hem in de pauze mee zonder mijn toestemming. Ik wil dit voorkomen voor een betere regelmaat en duidelijkheid voor ons kind. Hoe kan ik dit het beste oplossen en ervoor zorgen dat zijn vader toch afspraken maakt of zich het liefst helemaal terug trekt?

Uit uw vraag leid ik af dat er weinig of geen kans is dat u met uw ex-partner op een volwassen manier 'zaken' kunt doen over de kinderen.

Dat betekent dat u de rechter zult moeten vragen om een omgangsregeling en kinderalimentatie vast te stellen. Voor deze procedure hebt u een advocaat nodig.

Mogelijk komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. U kunt hiervoor terecht bij een van de advocaten van deze website, bij een rechtswinkel of wetswinkel bij u in de buurt of bij Het Juridisch Loket (0900 8020) of: http://www.juridischloket.nl/Pages/default.asp
.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag