Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik 49 jr ben sinds 1994 in gemeenschap van goederen getrouwd met m'n man 57 jr en sinds 7 jaar niet samenwonend. Man heeft WAO uitkering en sinds wij niet samenwonen heeft hij mij en zijn 2 kinderen nu 21 en 24 niet financieel onderhouden terwijl ik geen officieel inkomen heb. Woon officieel in Spanje en m'n man woonde er officieel ook maar sinds 6febr jl. na een ziekenhuisopname in Ned staat hij bij zijn moeder ingeschreven . Dit heeft zijn moeder direct na ziekenhuisopname gedaan! Mijn man heeft altijd zijn uitkering op t rekeningnummer van z'n moeder laten overschrijven en nu hij door 2 hevige herseninfarcten getroffen is, is hij niet in staat zijn zaken zelf te behartigen. Hij gaat binnenkort in een revalidatie centrum om er daar behandeld te worden . Nu moet ik als echtgenote zijn papieren e.d. Bemachtigen maar zijn moeder weigert mij informatie hieromtrent te geven. Ook over zijn inkomsten. Ik heb mijn man sinds z'n opname iedere dag in t ziekenhuis bezocht en doe het nog steeds. Nu is mijn vraag of ik mij op n artikel in t wetboek kan beroepen en: 1 zijn moeder ertoe kan dwingen mij deze inzage/info te geven 2. Ik nu een en/of rek kan openen op naam van mij en m'n echtgenoot en deze te gebruiken om zijn inkomsten hierop te laten overmaken ? 3 ik recht heb op inzage van medische informatie van mijn man nu hij niet zelf in staat is hierover te beslissen. Ik begrijp dat ik nu verantwoordelijk ben zijn gewijzigde gezondheidstoestand ( momenteel heeft m'n man een bewegingsbeperking aan z'n linkerhelft, spreekt hij nauwelijks en heeft een amputatie aan z'n rechtervoet ondergaan) aan het UWV door te geven. Zijn moeder 80jr oud kan geen brieven e.d beantwoorden /lezen want zij spreekt de taal wel ( niet perfect ) en kan het niet schrijven ....Ook vraag ik mij af of ik recht heb op een gedeelte van zijn uitkering als ik officieel geen inkomen heb in Spanje! Ik heb hierop nooit een beroep kunnen doen omdat wij tot zijn ziekenhuis opname 6 febr jl. niet wisten waar hij officieel verbleef! Hij heeft een WAO uitkering van ongeveer 1500€ netto per maand en zal binnenkort waarschijnlijk meer inkomen krijgen ivm blijvende invaliditeit en verblijf in het revalidatie centrum.

Uw situatie is te gecompliceerd voor een eenvoudig antwoord. Ik ben van mening dat u uw echtgenoot zo snel mogelijk onder mentoraat/bewind of onder curatele moet laten plaatsen.

Ik raad u daarom aan om contact op te nemen met een advocaat. Mogelijk komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. U kunt hiervoor terecht bij een van de advocaten van deze website, bij een rechtswinkel of wetswinkel bij u in de buurt of bij Het Juridisch Loket (0900 8020) of: http://www.juridischloket.nl/Pages/default.asp

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag