Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex besluit eenzijdig om een dag minder bij de BSO af te nemen en regelt dit bij de BSO zonder tegenbericht. Dit is niet volgens het ouderschapsplan waarbij drie dagen staan vastgelegd. Hoe los ik dit op?

In beginsel dienen de partijen bij een overeenkomst zich daar - letterlijk - aan te houden. Eenzijdig afwijken zonder instemming van de ander is dus niet mogelijk.

Ik raad u daarom aan om eerst in gesprek met uw ex-partner te gaan en deze te verzoeken om zijn eenzijdige besluit(en) ongedaan te maken. U wijst hem ook op de plicht om ingrijpende wijzigingen met betrekking tot het kind samen te bespreken.

Lukt dat allemaal niet, dan stuurt u een aangetekende brief, waarin u hem sommeert om zich aan de overeenkomst te houden (het ouderschapsplan). In het uiterste geval kunt u op grond van art 1:253a BW de rechter voorleggen dat er een probleem is ontstaan met de opvangregeling.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wij hebben co ouderschap met een week op week af regeling. Daarin is afgesproken dat de één één dag in de week van de ander op onze dochter past en de rest van de week gaat ze naar de BSO. Dus drie dagen BSO, donderdag altijd in de middag bij mijn ex en vrijdag in de middag altijd bij mij. Nu is de BSO zonder mijn medeweten op de woensdag opgezegd (ook in de week dat ze bij mij is) en blijkt mijn dochter aangemeld voor een sportactiviteit waar ik ook niks van weet. Mijn ex eigent zich onze dochter nu twee dagen in mijn week toe ipv de afgesproken donderdag. Daarnaast dient volgens ouderschapsplan alle zaken rondom onze dochter in gezamenlijk overleg te gaan. Dit gaat toch niet goed zo?


Antwoord gewijzigd

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag