Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vraag is de volgende

Een gezin met twee kinderen ,waar de relatie al jaren slecht gaat Met soms wel vechten ect

De vrouw wil bij hem vandaan
Maar ze hebben beide hun huis gekocht;
De vrouw heeft gevraagd aan haar vriend NIET GETROUWD om het huis te verlaten ,omdat ze het wil verkopen en bij haar vriend weg wil
De twee kinderen lijden heel erg onder deze omstandigheden

Maar haar vriend gaat niet weg en zegt dat zij maar weg moet gaan
Welke stappen moeten er ondernomen worgen om dit tot een einde te laten komen
Geef ons raad

Beide partners zijn eigenaar van de woning. Zonder een overeenkomst of een rechterlijke uitspraak kan de vrouw de man de toegang tot zijn eigendom niet verbieden of belemmeren.

De vrouw kan de rechter verzoeken om de woning - tijdelijk - aan haar toe te wijzen. Voor deze procedure is een advocaat nodig. De rechter wijst de woning meestal toe aan degene die de kinderen verzorgt.

Na de toewijzing zal de man de woning moeten verlaten. Daarna kan de boedel worden verdeeld en de woning worden verkocht. Als een van de partners medewerking aan de verkoop weigert, kan de ander de rechter om vervangende toestemming vragen.

Mogelijk komt de vrouw in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Zij kan hiervoor terecht bij een van de advocaten van deze website, bij een rechtswinkel of wetswinkel bij uhaar in de buurt of bij Het Juridisch Loket (0900 8020) of: http://www.juridischloket.nl/Pages/default.asp

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag