Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Sinds de aankoop van een nieuwe woning in oktober 2011, wonen mijn ex partner en ik niet meer samen in een huis. Mijn expartner is in de 'oude' woning blijven wonen tot deze in november 2014 verkocht is. Zowel het nieuwe huis als de inmiddels verkochte woning staan/stonden op beide namen, alsmede de hypotheken. Inmiddels is de scheiding definitief ingeschreven bij de gemeente. We staan echter nog wel allebei als eigenaar en ingeschreven als woonachtig op het adres van de nieuwe woning. Volgens mijn expartner moet dit ivm de belastingdienst. Hierdoor word hij nog steeds als fiscaal partner gezien door de belastingdienst en moet ik al jaren met een minimum inkomen van ca. 1000 euro per maand met 3 thuiswonende kinderen zien rond te komen zonder enige toeslag of belastingvoordeel.
Hoe kan ik dit oplossen?

U bent verplicht om zich in de BRP in te schrijven op het adres waar u daadwerkelijk woont.

Uw ex-partner is formeel geen fiscaal partner meer. Een onjuiste inschrijving in de BRP kan daarom vervelende gevolgen hebben voor eventuele toelages en toeslagen. De belastingdienst vordert onterechte toelages en toeslagen meteen terug.

Ik begrijp uit uw vraag dat uw ex-partner niet meer bij u in huis woont. U kunt hem zelf niet uitschrijven, maar u kunt de gemeente wel vragen om uw ex-partner ambtshalve uit te schrijven uit de BRP.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag