Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik moet van de basisschool van mijn kinderen bewijzen dat ik alleen het gezag heb. Ik heb vervolgens gebeld met de rechtbank en uittreksels uit de gezagregister gekregen, maar de school ziet dit niet als bewijs?!! Hoe kan ik een bewijs krijgen die wel 'overtuigend' is. Ik heb het ze uitgelegd hoe het werkt met de register, maar dat hielp niet. Ben nooit getrouwd, wel samengewoond en kinderen zijn erkend.

Dit is een bekend probleem, ik vraag me in deze zaak af of de school het recht heeft om dit te mogen vragen.

In beginsel kunt u met de geboorteaktes (uw burgerlijke staat) en het uittreksel uit het gezagsregister (ontbreken van de naam van de vader) aantonen dat u eenhoofdig ouderlijk gezag hebt. U kunt wel een verklaring voor recht aan de rechter vragen, maar dat lijkt mij hier een wel heel zware procedure.

Ik raad u aan om het bestuur van de school een aangetekende brief met ontvangstbevestiging te sturen, waarin u stelt dat u eenhoofdig ouderlijk gezag hebt en dat dit volgt uit de geboorteaktes en het gezagsregister.

U wijst het bestuur er op dat u op het moment van de geboorte ongehuwd was en dat uit de officiƫle informatie uit het gezagsregister blijkt dat er geen aantekening van gezag is opgenomen in het centraal gezagsregister. U stelt dat dit voldoende bewijs is en verzoekt dit om u alsnog te registreren als ouder met eenhoofdig ouderlijk gezag.

U kunt natuurlijk ook een advocaat vragen om de brief voor u te sturen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag