Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik was gevolmachtigd directeur van een c.v. met een Engelse limited als beherend vennoot.
Syntrus Achmea pensioenfonds had de openstaande betalingen uitbesteed aan deurwaarderskantoor Groenewegen en partners.
Volgens de medewerker daar was ik prive aansprakelijk voor de betalingen omdat de c.v. niet kon betalen. De medewerker was erg overtuigend dus ik heb de betalingen prive betaald. Nu blijkt dat ik helemaal niet prive aansprakelijk was/ben maar de beherend vennoot, de limited dus.
Maak ik enige kans om de gedane betalingen terug te vorderen?

Met vriendelijke groet,

Een gecompliceerde zaak. In vele gevallen is de bestuurder niet aansprakelijk. Er zijn uitzonderingen op de situatie zoals onbehoorlijk bestuur. Indien dit het geval is dan is mijn wel aansprakelijk (persoonlijk). Om dit te kunnen beoordelen zal er goed naar alles gekeken moeten worden

Beoordeel dit antwoord:

Er is volgens mij geen redelijke kans om de betalingen terug te halen bij de deurwaarder of Achmea. Wel heeft u door de betaling een vordering gekregen op de cv dan wel de ltd. Daar kunt u proberen om uw geld terug te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie. Ik zal me erbij neer moeten leggen dat ik het geld niet meer terug krijg van Achmea. De c.v. en de limited hebben geen geld dus helaas.
Wel heb ik nog het een en ander lopen bij de belastingdienst. Van onbehoorlijk bestuur is volgens mij geen sprake. Ik had een boekhouder dus alle aangiftes zijn oprijd ingediend etc.
Nogmaals bedankt!


U kunt zich in elk geval op standpunt stellen dat de deurwaarder u verkeerd heeft geadviseerd als gevolg waarvan u aantoonbaar schade heeft geleden. Ik raad u daarom aan om de deurwaarder aansprakelijk te stellen en/of een klacht tegen de deurwaarder in te dienen. Desgewenst ben ik graag bereid u hiermee te helpen. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op voor nader overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag