Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Sinds enige tijd zit ik 100% in de ziektewet. Laatst heb ik zowel aan de Arboarts als aan de werkgever voorgesteld dat ik in staat ben om een aantal uren administratief werk te doen. Ondanks dat deze voorgestelde werkzaamheden deel uitmaken van mijn functie zegt de werkgever dat hij dit soort werkzaamheden niet heeft.

Nu wil mijn werkgever dat ik mijn handtekening op een formulier zet genaamd ‘’Bijstelling plan van aanpak WIA’’. In het formulier staat dat werkgever en werknemer gaan ‘’Bijstelling plan van aanpak WIA’’ invullen en tekenen wanneer er bepaalde afspraken in het plan van aanpak veranderen. Mijn voorgestelde werkzaamheden komen namelijk niet voor in het plan van aanpak dat ik samen met de werkgever heb opgesteld. Op het formulier noemt de werkgever als reden van de bijstelling het aanwezig zijn van de voorgestelde werkzaamheden.

Ik weet zeker dat deze onmisbare werkzaamheden er nog zijn en ben niet van plan om het formulier te tekenen. Verder zie ik het nut er niet van om zo een formulier te tekenen.

Ik vraag mij af tot welke gevolgen het niet tekenen van het formulier kan leiden?

Alvast bedankt voor uw reactie.

De werkgever kan in het ergste geval overwegen om uw loondoorbetaling te stoppen. Ik raad u aan om samen met de werkgever uw werkzaamheden te bespreken die passen binnen uw taakomschrijving en uw belastbaarheid.

Indien gewenst kunt u rechtstreeks en kosteloos contact met mij opnemen voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag