Vraag

hallo mijn zoon ligt in scheiding en heeft zijn huis moeten verkopen met restschuld ook heeft hij andere schulden omdat hij geen woonruimte heeft woont hij weer bij ons zijn ouders wat moet ik doen om te zorgen dat de schuldeisers niet bij mij komen?

Deel deze vraag

3 Reacties

3 Zodra uw zoon zich bij u inschrijft in de BRP, staan de schuldeiser gegarandeerd bij u op de stoep. Het aanvragen van een - tijdelijk - briefadres bij de gemeente is hiervoor een mogelijke oplossing.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb.html

Een andere mogelijkheid is om een lijst van uw bezittingen vast te laten leggen in een notariƫle akte.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Als ik een huurovereenkomst heb met mijn zoon (dit advies kwam ik op deze site tegen) blijft dan de deurwaarder van mijn spullen af? Hij heeft nl alleen maar zijn kleren meegenomen
3 U kunt een huurovereenkomst of een ingebruikgevingsovereenkomst opstellen, waarin een duidelijk benoemd deel van uw woning (bijvoorbeeld: een bepaalde verdieping of een bepaalde kamer) aan hem wordt verhuurd. Dan is voor een schuldeiser duidelijk welke spullen van uw zoon zijn en lopen uw spullen in principe geen gevaar.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm