Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag ik wonen in een bedrijfsruimte als ik hier zelf eigenaar van ben?
Bij mij in de buurt staat namelijk een ruimte te koop in een bedrijfsverzamelgebouw. Ik vind dit een erg mooie ruimte en zou hier graag in willen wonen en werken. Ik ben bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf en wil deze werkzaamheden ook in deze ruimte doen.
Ik ben zelf bouwkundig dus eventuele aanpassingen om de bewoonbaarheid te vergroten (keuken, badkamer, gescheiden functies, etc) kan ik zelf doen. De kantoorruimte is gewoon afsluitbaar. Het idee van appartementen grensend aan een portiek.
In het bestemmingsplan staat het wel aangemerkt als kantoorruimte. Volgens het bestemmingsplan mag het dan wel niet maar als ik van alles eigenaar ben kan iemand mij dan iets maken?

Nee dit mag niet. er moet een woonbestemming op het pand zitten om er een huishouden te kunnen vestigen. U kunt uiteraard trachten de bestemming te laten wijzigen door de gemeente. Soms komt u er met een gesprek met uw gemeente uit en vaak is er een procedure te volgen.

Beoordeel dit antwoord:

Nee, dit niet toegestaan. U dient de ruimte te gebruiken overeenkomstig de publiekrechtelijke bestemming ervan. Dat is kantoorruimte. Onder voorwaarden kan van het bestemmingsplan worden afgeweken. Er kan bijvoorbeeld een tijdelijk ontheffing worden verleend voor een afwijkend gebruik. U kunt het beste uw plannen eens aan de gemeente voorleggen. Na overleg met de gemeente kunt u altijd een formeel verzoek indienen om een omgevingsvergunning voor de bouwplannen of een verzoek tot wijziging van de bestemming. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of juridische bijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag