Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb dagen geleden een vraag gesteld aan jullie. Het ging om een verkeerde beslissing van mij over naamskeuze van onze ongeboren tweeling en het verzoek aan de gemeente om dit terug te draaien. Ik wilde perse mijn naam geven gewoon omdat ik dit leuk vind, en heb geen rekening gehouden met de emoties van mijn partner. Achteraf bleek dit dus erg diep emotioneel te zitten en ik had heel veel spijt dat ik dit heb doorgezet. Het verzoek voor terugdraaien van de naamskeuze hebben we direct de volgende dag al gedaan maar gemeente weigert.
In jullie antwoord hebben jullie gezegd om toch nog een keer te proberen bij de gemeente aangezien de kinderen nog niet geboren zijn. Helaas blijft de gemeente weigeren en ze willen niet eens een gesprek met ons aangaan hierover. Erg jammer want we zijn mensen, we maken fouten, en dit is zo beladen iets en toch willen ze ons niet spreken en niet kijken naar onze specifieke situatie. We hadden nooit verwacht dat iets wat ze in 5 minuten voor je regelen bij de gemeente zo beslissend en onomkeerbaar kan zijn. Is niet echt in balans met de consequenties hiervan.
Jullie hebben als alternatief gezegd om een geslachtsnaamwijziging bij de ministerie van justitie te vragen. Hoe gaat dit in zijn werk? Dit is iets nieuws en onbekend voor ons. Wat zijn dan de stappen die we moeten ondernemen voor de geslachtsnaamwijziging? Hebben we een advocaat nodig? En kan ik nu al mee starten of moeten de kinderen al geboren zijn?

Op de website van dienst Justis van het ministerie van Veiligheid en Justitie is alle informatie hierover te vinden. https://www.justis.nl/producten/naamswijziging/achternaam-wijzigen/
Er zitten ook hoge kosten aan om deze te veranderen. Indien u graag verdere hulp en of advies wenst mag u hier altijd contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag