Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn( Fransman) man en ik liggen in scheiding. Hij wil niet meewerken aan de afwerking daarvan voordat ik teken voor de verkoop van onze huizen. 1 huis in Frankrijk ( aflossingsvrij hypotheek) 1 huis in Nederland ( annuïteiten hypotheek). Ik wil wel meewerken aan de verkoop van Frankrijk maar wil dan eerst in een convenant opstellen wat er met de opbrengst gaat gebeuren. (aflossen)
Ook wil hij nu dat ik teken voor de verkoop van ons huis waar ik nu in woon met onze 3 kinderen (19,17,14). Hij is vrijwillig een jaar geleden vertrokken en woont nu in een appartement maar staat nog wel op dit adres ingeschreven. Mijn angst is dat hij zodra hij kan ontslag neemt en terug gaat naar Frankrijk, mij met eventuele schulden achterlatend, en zonder alimentatie.
kan ik teken of is het beter om te wachten en zal een rechter mij in dit huis laten wonen
mvr

Een rechter zal niet een moeder met hoofdzorg voor de kinderen op straat zetten. Het is voor u van belang om uw positie goed te laten beoordelen door een deskundig advocaat. Aan de hand daarvan kan bepaald worden welke alimentatie verwacht kan worden voor u en de kinderen en wat het beste gedaan kan worden met de woningen. Desgewenst kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen om dit verder te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag