Vraag

Op de site omgevingsloket heb ik geen vergunning nodig voor mijn overkapping aan mijn woning. De gemeente Veldhoven is inmiddels aan de deur gekomen, omdat ik toch een vergunning blijk nodig te hebben. Hieronder mijn situatie:

Aan mijn hoekhuis wil ik aan de zijkant van het huis een overkapping maken van het huis naar mijn muur schutting toe. De overkapping is 8,5x1,8m. Het zal met een houten frame voor mijn gemetselde muur worden gemonteerd. Aan de andere kant van dat muurtje zit 2 meter gemeentegrond en dan volgt pas de stoep. Deze groene gemeentestrook is niet toegankelijk door de hoge struiken en bomen. Het water van mijn 10 procent hellend afdak zal hierin terechtkomen.
Ik voldoe aan de punten om vergunningsvrij te bouwen, echter zegt de gemeente het volgende:
1) De overkapping staat op een bouwlijn (bouwlijn van voorgevel achterburen) en daarom heeft u een bouwvergunning nodig.
Heeft de gemeente hier een punt?
2) De gemeente beweerd ook dat ik 1 of 2 meter van de voorgevel af moet zitten. Mijn voortuin is 2 meter diep. Het afdak springt 10 cm in vanaf mijn voorgevel en daar is al een bestaande poort aanwezig.
3) De gemeente adviseert mij een gesprek aan te vragen wat mij 100 euro kost, als daaruit blijkt dat er een bouwvergunning af gegeven zou kunnen worden moet ik die vergunning ook nog betalen.

Op dit moment weet ik geen raad meer en ik hoop dat u duidelijk antwoord kan geven op wat ik het beste kan doen. Nog even kort samengevat:

Aan de kant van mijn huis waar ik een afdak wil zit 2 meter struikgewas vanaf de stoep tot aan mijn gemetselde muur(schutting). Vanaf die muur wil ik een afdak ter breedte van 1,8 meter naar mijn huis met een lengte van 8,5 m. Blijkbaar loopt er een bouwlijn precies waar ik mijn afdak wil maken, waardoor een vergunning schijnt nodig te zien.

Vraag: Is het uberhaupt wel een bouwwerk en is die bouwlijn daarom leidend?

Alvast bedankt.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Vergunningvrij bouwen mag alleen in het achtererf gebied. Deze begint 1 meter achter de voorgevel rooilijn. Als ik uw verhaal goed begrijp, zit u dichter bij de voorgevel en daarom moet u een vergunning aanvragen. Overigens denk ik wel dat uw overkapping voldoet aan de definitie voor een bouwwerk.
Vragen?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm