Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb een vordering op een persoon die niet wil of kan betalen, wel heeft hij grondstukken en minstens een huis op zijn naam. Alles geheel met een vol hypotheek.. Ik ben nu bang dat eerst de bank komt en er daarna niks meer is... Wat kan of zal ik het beste doen?

Ik weet natuurlijk niet hoe hoog de vordering is maar als het om een flink bedrag gaat is het toch verstandig om beslag te laten leggen op zijn bezittingen en een procedure te starten. Dat vonnis kunt u op zijn inkomen en vermogen verhalen en verjaart niet snel. Als u meer wilt weten kunt u mij benaderen. Dat is vrijblijvend en kosteloos. Volgt er een opdracht dan bespreken we de kosten.

Beoordeel dit antwoord:

Er is uiteraard een groot verschil tussen niet willen en niet kunnen betalen, met de gemeenschappelijke deler dat er wel betaald moet worden.

Wanneer er onroerend goed is belast met hypotheek, dan staat de bank inderdaad vooraan in de rij. Mogelijk is er echter wel overwaarde, waardoor uw vordering wel voldaan kan worden.

Een bericht van een jurist wil vaak genoeg indruk maken om de zaak vlot te trekken en om bijvoorbeeld tot een betalingsafspraak te komen. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op om uw mogelijkheden in deze kwestie te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Indien er geen verhaalsmogelijkheden zijn (oftewel er is sprake van een kale kip), dan lijkt procederen (eerste advies) op dit moment niet zinvol, tenzij u de kosten daarvan goed kunt dragen.

Het tweede advies zou ik sneller ter harte nemen en de debiteur bewegen alsnog tot gedeeltelijke betaling over te gaan. Elke betaling die gedaan wordt heeft u dan immers binnen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag