Stel vraag

Particulier


Het betreft een lekkage van regen water in een appartenmenten complex mijn boven buren hebben ook lekage en het kom waarschijnlijk van het dak / spauwmuren ! De vve hebben we al meerdere keren gebeld, gemailt, aangespraken op vergaderingen en ook rechtsbijstand er op gezet maar na 2 jaar is er nog niets ondernomen en word mijn schaden steeds erger en erger waar kan ik nu nog terecht ? Het probleem beterft het dak of de muren ik mag hier zelf zonder toestemming van vve niets aan doen maar de vve geeft geen gehoor zelfs geen terug bericht op de mails ?

Wat moet ik doen ?

U dient de schade bij u als gevolg van de lekkage zo veel mogelijk te beperken. Als vaststaat dat de Vve aansprakelijkheid is voor de schade dan dient zij (diens verzekeraar) de schade te vergoeden. U kunt de Vve schriftelijk aangetekend laten weten dat u schade heeft en binnen een redelijke termijn deze schade gerepareerd wilt zien, bij gebreke waarvan u rechtsmaatregelen tegen hen zult treffen.
Indien gewenst kunt u rechtstreeks en kosteloos contact met mij opnemen voor hulp of overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We hebben ons uiterste best gedaan de schade in ons appartement te beperken door werkzaamheden te verrichten in ons appartement. Maar omdat het regenwater van het dak 2 verdiepingen boven mij daar door de muren/dak komt blijf ik continu met de lekkage zitten ( bijna 2 jaar ) . Rechtsbijstand heeft ons bij gestaan en schriftelijk verzoek gedaan tot herstel werkzaamheden binnen een bepaalde tijd maar ook op deze brieven word niet gereageerd !? Alles staat vast op papier van meerdere bedrijven welke herstel werkzaamheden moeten gebeuren om de lekkage op te lossen ! Kozijnen moeten vervangen worden en ook de gevel en dak moet hersteld worden . Deze 3 herstelwerkzaamheden vallen onder de vve buitengevel ( heeft rechtbijstand ons verteld) maar er word niets gedaan ook ons rechtbijstand zeg de vve niet te kunnen dwingen enkel te kunnen verzoeken om het uit te voeren?

Er is volgens rechtbijstand 1 oplossing dat ik alle kosten moet betalen om de werkzaamheden uit te voeren en via de rechter terug moet eisen bij de vve !? En om de zaak te starten ben ik al € 3000 kwijt plus de kosten voor kozijnenen vervangen dak reparaties en gevel herstelwerkzaamheden

Is er echt geen andere manier om de vve wakker te schudden en de bewoners nier in de kou te laten staan


Als de zaak onder de dekking van de rechtsbijstandverzekering valt, bent u geen kosten aan de procedure kwijt. Ik heb ruime ervaring met geschillen met de VvE over het herstel van gebreken. De strategie van de verzekeraar lijkt mij niet de (enige) juiste. Er zijn (mogelijk) andere manieren om het gewenste resultaat te bewerkstelligen. Nu u zich niet kunt vinden in het oordeel van de rechtsbijstandverlener kunt u met het beroep op de geschillenregeling op kosten van verzekeraar een second opinion vragen van een jurist/advocaat naar keuze. Ik ben desgewenst graag bereid voor deze zaak een second opinion uit te brengen. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag