Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


In maart 2012 ben ik aangehouden voor een snelheidsovertreding(40 tot 45 km te snel binnen bebouwde kom. Was hier erg pissig over aangezien het op een industrie achtige weg was zaterdag ochtend om 6 uur door normale politie auto overdreven hoge straf vond ik dus bezwaar ingediend en iets later brief terug gehad dat het bezwaar binnen gekomen was. Nu val er een week geleden gerechtelijke aangetekende brief bij het postkantoor op de mat dat ik juni 2015 moet voorkomen. Nou ben ik een beetje aan het speuren geweest op google en kom ik tot de conclusie dat het redelijk termijn goed verstreken is. Wat vind u ervan en hoe denkt u dat ik het bij de rechter moet aan pakken, waar kan ik op rekenen. Kan hier erg weinig over vinden op internet heb ook het gevoel dat het OM zulke dingen niet vaak zo lang laat duren.

Op grond van het bepaalde in artikel 70 van het wetboek van strafvordering vervalt het recht tot strafvordering door verjaring in geval van overtredingen na drie jaar. Nu u een snelheidsovertreding heeft begaan en dit geen misdrijf is, zou het recht tot strafvordering verjaard zijn. Dit uitgaande van de data als door u genoemd (maart 2012 aangehouden en vorige week bericht dat u moet voorkomen). Ik raad u aan zich tijdens de zitting op deze verjaring te beroepen.

Indien er van een verjaring geen sprake mocht blijken te zijn, kan worden gevraagd rekening te houden met deze lange termijn van dagvaarding en te verzoeken dat er gekort wordt op de op te leggen straf bij bewezenverklaring.

Succes met de afwikkeling van uw zaak. Mocht u mijn bijstand in deze wensen, dan kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Met de overschrijding van de redelijke termijn heeft u een goed punt te pakken. Dat zou ten minste kunnen leiden tot strafvermindering. Soms (alleen door feitenrechters, de Hoge Raad ziet het anders) wordt het openbaar ministerie niet-ontvankelijk verklaard na overschrijding van de redelijke termijn. Ook de locatie en het tijdstip van de overtreding zouden daartoe kunnen leiden. Dat kunt u iig ter zitting aanvoeren. Als u zeker wilt weten dat u geen argumenten vergeet, moet u een advocaat inschakelen om voor u te pleiten tijdens de zitting.
Succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het advies ik zou naderhand even laten weten wat de uitspraak geworden is.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag