Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij hebben voor ons nieuwbouw huis kozijnen laten leveren en plaatsen door een Belgisch bedrijf. Daarvoor hebben wij een offerte met prijsafspraak ondertekend waarop zij 15% btw rekenden.
Nu zijn de kozijnen geplaatst en krijgen wij een factuur met 21% btw. Een hoger factuur bedrag dus.
Ze erkennen dat het hun fout is geweest om 15% te rekenen maar omdat het een Nederlands nieuwbouw huis betreft verwachten ze dat wij gewoon de 21% betalen.
Wij vinden dat het hun gemaakte fout is en dat ze dat niet door mogen verrekenen op ons. Er staat niets van 21% vermeld op de ondertekende offerte.
Staan wij in ons recht om het verschil tot 21% niet te betalen?
En zo ja hoe kunnen wij dit het beste oplossen?

(we hebben alleen rechtsbijstandsverzekering verkeer..)

Als een Belgische aannemer een dienst verleent in Nederland moet hij daar btw in rening brengen conform de btw van dat land. Deze fout lijkt me voor rekening moeten komen voor de aannemer zeker omdat hij wellicht vaker zaken doet met de omringende landen. lees hier verder http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/btw_berekenen_bij_diensten/btw_berekenen_bij_diensten_aan_afnemers_in_andere_eu_landen dezelfde informatie geldt ook voor de Belgische aannemer, het zijn Europsese belastingafspraken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag