Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag, wij hebben een aanbetaling gedaan van 50% voor een nieuwe set loungekussens bij een bedrijf/eenmanszaak waar wij 7 jaar eerder ook de loungekussens hadden gekocht.

Na het verstrijken van de leveringsdatum, heeft hij uiteindelijk gereageerd met een brief waarin stond dat de levering 4 weken op zich zou laten wachten door het overlijden van zijn vader en moeder.

Zeer vervelend en we hebben begrip getoond. Echter na deze brief was er geen contact meer mogelijk. Geen mail, geen telefoon, geen voicemails, geen whatsapp. We begonnen het te vrezen. Na wat speurwerk blijkt deze persoon meerdere mensen te hebben opgelicht en na anagifte te hebben gedaan verwijst de politie ons naar trosradar???? Het bedrijf is nog niet failliet volgens de KVK

We hebben 680,- EURO aanbetaald en willen dit nu terug. Hoe kan ik dit terug vorderen? We hebben mailwisselingen, betaal bewijzen, offertes, brieven. Er moet toch iets mogleijk zijn? De bank geeft geen gehoor.

dank u

Ik denk dat het verstandig is dat u nu het bedrijf in verzuim zet. U hebt hiervoor wel een goede juridische onderbouwing nodig omdat een ingebreke stelling eraan vooraf gaat, maar deze twee momenten kunnen ook onder omstandigheden worden samengepakt in een brief waarin u dan ook direct het aanbetaalde terugvordert. Omdat u een failliessement bevroedt adviseer ik de sommatie zo spoedig mogelijk uit te laten gaan.

Beoordeel dit antwoord:

Afhankelijk van wat er in de door u verstuurde e-mail en whatsapp berichten stond, is het verzuim wellicht al ingetreden en kunt u direct al verdere stappen ondernemen.

Houdt u er wel rekening mee dat de kosten voor deze vervolgstappen aardig kunnen oplopen. In beginsel komen de kosten voor uw wederpartij, maar als het tot een procedure komt zal dit nooit 100% zijn. Houdt u er ook rekening mee dat van een kale kip niet te plukken is. Mogelijk is het verstandig om met meerdere mensen tegelijk op te trekken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag