Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn broer is in april 2014 overleden (46 jr); geen echtgenote, geen kinderen. Ik bezocht samen met mijn ouders de notaris waarbij werd aangegeven dat we zo weinig mogelijk belasting wilden betalen en waarbij mijn ouders gezien hun leeftijd (80+) het extra geld niet nodig hadden.
De notaris adviseerde mijn ouders af te zien van de erfenis waarop ik enig erfgenaam werd. De erfenis bedroeg uiteindelijk 200.000 euro. Ik betaal daarover 70.000 euro erfbelasting. Als de notaris de wettelijke verdeling had laten bestaan hadden we samen 50.000 betaald. Mijn ouders hadden mij daarna (of ieder ander, bijv, de kleinkinderen) 100.000 belastingvrij kunnen schenken. We betalen dus 20.000 euro teveel door een slecht advies van de notaris. Wij hebben in een aangetekende brief een schadeloosstelling geeist. De belastingaanslag was bijgevoegd als bewijsmateriaal. De notaris reageert echter niet op de twee brieven die we hebben gestuurd ( mei en 5 juni), ondanks verzoek tot ontvangstbevestiging en inhoudelijke reactie binnen 4 weken. Wat nu?

Als de notaris in het geheel niet reageert dan adviseer ik u een klacht in te dienen tegen de notaris of u kunt een gerechtelijke procedure starten. U kunt dat zelf doen of ik kan u in beide gevallen helpen. U kunt daarvoor vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Heeft u dit advies van de notaris op schrift? Ik vind het vreemd dat de notaris niet reageert. Aangezien hij niets van zich laat horen, ontkomt u er niet aan om verdere stappen te nemen. U kunt een klacht tegen de notaris indienen bij de Koninklijke Notariƫle Beroepsorganisatie (KNB) of een gerechtelijke procedure opstarten om de aansprakelijkheid van de notaris van te laten stellen. In de klachtprocedure wordt slechts beoordeeld of de notaris als redelijke handend en bekwaam notaris heeft gehandeld, maar wordt geen schadevergoeding uitgesproken. Dat kan alleen in een gerechtelijke procedure. Indien u nog vragen heeft of bijstand wil, dan gerust contact met mij op voor nader overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag