Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte heer/ mevrouw,

Eind 2007 tot en met 2012 had ik een orthodontist in Amsterdam die vier tanden trok terwijl dit niet nodig was. Hij gaf aan dat dit moest gebeuren om een beugel te plaatsen. Een beugel was nooit mijn insteek maar hij overtuigde mij dat het mooier zou worden hierdoor en dat binnen 2 jaar alles klaar zou zijn. Echter, na 4 jaar was alles nog niet klaar en de gaten niet opgevuld. Hij gaf aan: 'ik heb mijn best gedaan, maar kan hier niets meer aan doen, zo moet ik het laten'.

In 2012 ben ik van orthodontist veranderd. Deze ortodontist is nu nog bezig om alles goed te krijgen wat de orthodontist uit Amsterdam kapot heeft gemaakt. Hij raadde mij vier nieuwe tanden aan, maar dat kost mij 2.700 euro per tand en dat geld heb ik niet. Bovendien heb ik veel geld uitgegeven aan alle behandelingen tot nu toe.

De orthodontist uit Amsterdam was overigens geen bevoegd orthodontist. Hier kwam ik later achter. Hij heeft mij wel gemanipuleerd om bij hem te blijven zelfs nadat ik verhuisd was door druk op mij uit te oefenen dat ik beter niet naar een ander kon gaan maar het traject bij hem af moest maken. Hij heeft zijn beloften nooit waargemaakt.

Vraag is of en wat ik nu nog kan doen? Ik zou een klacht in willen dienen tegen deze orthodontist zodat hij niet meer aan het werk kan. Ook zou ik graag de kosten vergoed willen hebben van alle behandelingen plus vier nieuwe tanden.

Weet u of er mogelijkheden zijn en welke wegen ik kan bewandelen?

Met vriendelijke groet,
M.

U dient deze man/ vrouw aansprakelijk te stellen uit wanprestatie en/of onrechtmatige daad. Dit vooral om uw rechten veilig te stellen in de toekomst als u vergoeding van de schade wenst, wat ik me heel goed voor kan stellen. Betreft dit een tandarts dan is het misschien nog wel mogelijk om via het tuchtrecht een klachtenprocedure te starten en zo schade te claimen. Ook dan geldt dat u dit zo spoedig mogelijk moet beginnen , want verjaring kan lopen van de letselschade en het is ook van belang dat u motiveert waarom u nu pas de klacht deponeert. ( omdat bijvoorbeeld een andere professional u over de slechte behandelingen heeft ingelicht). Ik denk dat het verstandig is een jurist in te schakelen. Ik kan u ook bijstaan met dit probleem eventueel tot en met de uitspraak van de tuchtrechter of gewone rechter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag