Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


beste adviseur

ik ben een basispsycholoog in een vrijgevestigde psychologen praktijk. De praktijk is niet BIG-geregistreerd en cliƫnten moeten ofwel zelf betalen of worden vergoed vanuit alternatieve zorg. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Van veel cliƫnten heb ik een intake verslag geschreven, maar omdat ik dit in mijn eigen (onbetaalde) tijd moest doen, heb ik dit niet voor elke client gedaan. Voorheen was dit geen probleem. Nu ik een nieuwe baan heb gevonden wil mijn baas mijn laatste loon niet uitbetalen omdat er niet van elke client een verslag is. Mijn vraag is: is die verslaglegging verplicht, ben ik daar voor verantwoordelijk?

Ik heb onvoldoende informatie om een zeker antwoord op uw persoonlijke situatie te kunnen geven, maar doorgaans is een zorgverlener zelf verplicht en verantwoordelijk voor de verslaglegging. De maatschappelijke mening is dat dat zelfs noodzakelijk is voor een goede hulpverlening, maar dat is een andere discussie.

De vraag is of uw werkgever uw loon mag inhouden omdat u geen complete verslaglegging heeft. Dit staat los van uw verplichtingen als zorgverlener, maar hangt volledig af van de afspraken met uw werkgever. Was u, vanuit uw arbeidsovereenkomst, verplicht de verslaglegging op te maken (expliciet, of impliciet door bijv. aan de code van een beroepsgroep te voldoen)? Bent u er wel eens op aangesproken dat uw verslaglegging niet compleet was? Zo ja, is dat voor uw werkgever aantoonbaar en is er een verbeterplan opgesteld?

Naar mijn mening doet u er goed aan om uw werkgever flink tegengas te geven en u te laten adviseren door een jurist die gespecialiseerd is op het gebied van arbeidsverhoudingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag