Stel vraag

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

In de door de rechtbank bekrachtigde beschikking m.b.t. een eerdere echtscheiding is het volgende opgenomen. "Indien zij meningsverschillen hebben over de uitvoering van het ouderschapsplan of de invulling van de zorg en opvoeding zullen zij zich wenden tot een mediator, teneinde de gerezen geschilpunten tot een oplossing te brengen". Mijn vraag is of ik werkelijk verplicht ben om het geschil eerst bij de mediator neer te leggen of kan ik direct een eigen advocaat in de hand nemen? En indien ik start bij de mediator en we komen er niet uit, kan ik dan alsnog een andere advocaat in de hand nemen?

Nee dat bent u niet. Een advocaat kan net als een mediator proberen te bemiddelen in die zin dat er eerst getracht zal worden contact met de wederpartij op te nemen teneinde tot een onderlinge oplossing te komen. Indien dat niet lukt, zal er mogelijk weer moeten worden geprocedeerd.

Beoordeel dit antwoord:

Partijen hebben onderling afgesproken geschillen eerst bij voorkeur neer te leggen bij een mediator alvorens elkaar in rechte te betrekken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag