Stel vraag

Particulier


Wij hebben eind 2012 forse schade aan onze tussenwoning opgelopen nadat de woning van de buren afgebrand is. De verzekering heeft mij de gelegenheid gegeven om een aannemer op te zoeken. Deze aannemer heef een offerte bij de verzekering ingediend. De twee partijen zijn tot een akkoord gekomen om de woning te herstellen. Ik heb dit bedrag ondertekend op de akte van taxatie.

De aannemer is begin 2013 begonnen met de herstel van onze woning. Het overeengekomen bedrag is opgesplitst in drie facturen. Deze heb ik van de aannemer ontvangen, en doorgestuurd naar mijn verzekering.

Alleen de facturen bij elkaar opgeteld, is een hoger eindbedrag dan met de verzekering is overeengekomen. De verzekering wil het verschil dan ook niet betalen. En terecht.

De aannemer is al een aantal keren met de verzekering in overleg geweest. Maar uiteraard zonder resultaat.

De aannemer laat het hier niet bij zitten, en komt nu bij mij aankloppen. En wil dus het restant van mij hebben. de rekeningen staan immers op mijn naam, aldus de aannemer.

Ik vind in eerste instantie dat dit niet mijn probleem is. Het is iets tussen de aannemer en de verzekering. Ten tweede heeft de verzekering gelijk. En is het afgesproken bedrag uitbetaald.

Heeft de aannemer gelijk? Omdat de rekeningen op mijn staan. En ik de opdrachtgever ben.

Indien de aannemer een vastgesteld bedrag is overeengekomen, dan kan hij niet meer in rekening brengen...niet bij u en niet bij de verzekering. Tenzij er "kleine lettertjes" zijn of zeer onvoorziene omstandigheden, hetgeen ik op basis van uw informatie niet kan beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:

Aanvullend

Boek 7BW :artikel 752 regelt de situatie dat er een richtprijs is overeengekomen. Daarvan mag de aannemer 10% afwijken. De verzekeraar moet worden geacht op de hoogte te zijn van relevante wetten op het gebied van de aanneemovereenkomst. Het is in dat geval zeer onredelijk en onhoudbaar dat zij de claim afwijzen . Indien de prijs boven de 10% uitkomt is de aannemer hier zelf verantwoordelijk voor tenzij hij vooraf toestemming voor het meerwerk heeft gekregen. Hier de tekst :

2 Indien een richtprijs was bepaald, zal deze richtprijs met niet meer dan 10% mogen worden overschreden, tenzij de aannemer de opdrachtgever zo tijdig mogelijk voor de waarschijnlijkheid van een verdere overschrijding heeft gewaarschuwd, om hem de gelegenheid te geven het werk alsnog te beperken of te vereenvoudigen. De aannemer zal binnen de grenzen van het redelijke aan zulke beperking of vereenvoudiging moeten meewerken

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag