Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer / mevrouw,
In 2013 heb ik een VOF beeindigd met mijn toenmalige compagnon. Zijn vrouw en hij hadden een holding en vanuit de holding is er een rekening courant beschikbaar gesteld waar we destijds gebruik van hebben gemaakt. Op 10-12-2013 is de zaak in goed overleg ontbonden en daarmee klaar dacht ik. Nu komt hij na bijna 2 jaar bij mij aankloppen of ik een schuldpositie van de toenmalige VOF aan de Holding voor 50% wil betalen, een bedrag van Euro 7.500. Echter 2 jaar bijna niets van hem gehoord en daarnaast weet ik dat de schuld geen betrekking heeft op ons bedrijf aangezien hij zelf allerlei andere investeringen heeft gedaan met andere mensen. Echter als een bedrijf wordt beeindigd dan vervalt toch elke aansprakelijkheid? Anders had hij mij daar toch van in kennis moeten stellen en had er toch rente vanuit de holding berekend moeten worden zoals het toenmalige contract 6% voorschreef. Hoor het graag.

Nee, als een VOF wordt beëindigd vervalt niet automatisch de verantwoordelijkheid van de vennoten. Dat als eerste.

Als tweede, toen de VOF beëindigd werd moet er toch ook gesproken zijn over de financiële positie van de VOF. Uit de boekhouding had toen een schuldpositie moeten blijken. Indien dat toen niet is gebleken lijkt mij de logische opvolgende vraag waar die schuld dan ineens vandaan is gekomen.

Op dit moment kan ik niet veel meer zeggen. Uit nadere informatie zal moeten blijken wat er aan de hand is. Mocht u daar ondersteuning bij willen hebben, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag