Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Eind vorig jaar is mijn jongste zus overleden, zij was alleenstaand en had geen kinderen. Mij is gevraagd de financiele zaken/erfenis af te handelen. Via een notaris is bij de gemeente nagegaan wie de erven zijn, welke vervolgens zijn benaderd met het verzoek een volmacht te komen tekenen die mij in staat stellen de erfenis af te handelen. Allen op 1 na hebben hiervoor getekend bij de notaris. Deze ene persoon is woonachtig in Spanje en is per brief, via email en telefonisch benaderd maar heeft nog steeds niet gereageerd.
Wat er juridisch mogelijk om de erfenis zsm af te handelen, daar er een belastingaanslag ligt en er reeds andere kosten zijn voorgeschoten. PS.: Er zijn geen schulden,

Deze situatie kan op verschillende manieren worden opgelost via de rechtbank. De optie die op basis van wat u schetst het meest voor de hand ligt is om u via de rechtbank te laten benoemen tot vereffenaar, u bent dan gerechtigd om in die hoedanigheid de nalatenschap af te wikkelen. (Een en ander mits in ieder geval een van de erfgenamen beneficiair aanvaard heeft.) Andere opties zijn een procedure bij de rechtbank waarbij de Spaanse partij wordt gedwongen mee te werken en/of u wordt gemachtigd de nalatenschap verder af te wikkelen. Neem gerust contact op voor nadere informatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag