Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb op 7 maart een woning gehuurd via een verhuurmakelaar. Ik heb een maand courtage betaald en heb de woning betrokken. De bewoners die hier voor mij gewoond hebben zijn vertrokken na een inval van de politie. Er werd een hoeveelheid cocaïne aangetroffen in de woning.

In juni kreeg ik een brief van de burgemeester van Rotterdam. De woning zou binnen twee dagen gesloten worden vanwege de overlast die er geweest was.

Ik had slechts een dag de tijd om mijn spullen veilig te stellen en een onderdak te vinden.

De verhuurder wist maanden dat de woning zo goed als zeker gesloten zou worden. Zij heeft mij een dag van tevoren op de hoogte gesteld, terwijl wij een contract hebben getekend voor onbepaalde tijd.

Ik was genoodzaakt op nog een keer te verhuizen en veel kosten te maken. Ik heb een opslagruimte moeten huren voor mijn spullen en heb weken via kennissen onderdak ontvangen anders zou ik op straat moeten slapen. Ik heb de woning opgeknapt en geinvesteerd in de woning. Ook heb ik de verhuurder courtage betaald als beloning voor haar bemiddeling van 750 euro!

Al met al heeft dit serieuze grapje een hoop geld, kopzorgen en energie gekost. En dit alles buiten mijn schuld en verantwoordelijkheid om.

De verhuurder heeft informatie voor mij achtergehouden ter kwader trouw en pas een dag van tevoren mij ingelicht over de situatie die al langere tijd bekend was bij haar.

Nu eis ik een schadevergoeding. Hoe sterk sta ik en tot wie kan ik mij wenden?

Alvast bedankt!

Het verhaal lezende zie ik wel mogelijkheden. Ik zou graag het hele verhaal van u horen, zodat ik u een gericht advies kan geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Mijn advies is in ieder geval om via een jurist of advocaat een claim bij de verhuurder neer te leggen en mocht dat niets opleveren dan zult u een procedure moeten starten (indien de zaak haalbaar is uiteraard en het niet meer gaat kosten dan het oplevert). Neemt u gerust eens vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Het is duidelijk dat de verhuurder tekort is geschoten in de nakoming van de huurovereenkomst door u niet het huurgenot van de woning te verschaffen voor de duur, die u bent overeengekomen. Door uw gedwongen vertrek, moet de huurovereenkomst als beëindigd worden beschouwd en is de verhuurder gehouden de schade te vergoeden, die u dientengevolge heeft geleden. Ik ben desgewenst graag bereid deze vordering voor u op te stellen en bij de wederpartij in te dienen. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De juridische kosten worden dan door de staat betaald en bent slechts een inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op om te bespreken wat ik voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag