Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste,
Ik kreeg een telefoontje van de gemeente waarin mij verteld werd dat ik volgengs hen sinds 2009 geen gemeentelijke belastingen heb betaald. (dat leek mij vreemd want wij doen altijd incasso's voor dingen die we toch moeten betalen, maar het lijkt te kloppen aan de afschriften te zien)
Ze gaven aan dat ze het al jaren verkeerd incasseren en dat degene waar het werd afgeschreven daarop reageerde. verkeerd rekeningnummer ingevoerd bij hen blijkbaar.
Ik heb een afspraak met hen, maar ben benieuwd hoe lang ze dat kunnen terugvorderen. Nu innen van 7 jaar geleden lijkt me gek. En of er recht op een betalingsregeling bestaat. Niet dat ik niet wíl betalen, maar even een paar duizend euro op hoesten gaat ook niet zomaar.
(ik heb zelf wel gezocht, maar gemeentelijk recht/belastingwetgeving staat niet erg lees-en vindbaar op het web)

hartelijk dank voor een antwoord.

Een vordering verjaard pas na twintig jaren, met daarbij een aantal uitzonderingen van 2 en 5 jaar. Een belastingschuld verjaart normaliter na 5 jaren, mits er sprake is van fraude en of nalatig handelen vanuit de belastingplichtigde. De gemeente heeft een fout gemaakt en zou u eigenlijk tegemoet moeten komen. U kunt proberen om van de oudste 2 facturen een beroep te doen op verjaring . Die zijn immers ouder dan 5 jaar.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank. zoiets meende ik ook op te maken uit een tekst, maar dat leek meer op de belastingdienst (inkomen ed) te wijzen. Ik ga eens een poging wagen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag