Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Ik las zojuist in de krant een artikel over wijziging kinderalimentatie (uitspraak hoge raad), dat het kind gebonden budget per 1-1-2015 verhoogd is voor kinderen tot 18 jaar, waardoor de kinderalimentatie lager uitvalt of zelfs geheel vervalt.. Nu is de verstandshouding tussen mijn ex en mij niet heel goed, hoe kan ik er achter komen of zij deze toeslag ook ontvangt?
Alvast bedankt!

haar aanschrijven en vragen wat haar inkomen is zodat u zelf kunt berekenen of zij een hoger kindgebonden budget heeft. Als zij alleenstaande is met kinderen is die kans wel heel groot,. Dit kan reden zijn om wijziging van de KAL te vragen.

Beoordeel dit antwoord:

Indien uw ex weigert medewerking te verlenen aan uw schriftelijk verzoek tot verstrekking van informatie, kan het verstandig zijn een advocaat of mediator in de hand te nemen die haar dan vervolgens aan kan schrijven met eenzelfde verzoek. Vaak zal hier wel op worden gereageerd. Indien een reactie uitblijft, kan besproken worden of het zin heeft een gerechtelijke procedure op te starten ter nihilstelling of verlaging van de aan u opgelegde kinderalimentatie. Desgewenst kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag