Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goede morgen,

Een jaar geleden ben ik gestopt een winkeltje dit deed ik samen met een vriendin.(bruidsjurken) Helaas zoals zo vaak gebeurt werd de vriendschap verstoort.
ik had geen behoefte meer om samen te werken en had besloten te stoppen met haar en het winkeltje was we hadden. we hadden afgesproken wie er ooit zou stoppen, de inleg zou worden terug betaald door de persoon die door zou gaan. dit hebben we op papier staan en ondertekend door beide.

Inmiddels zijn we en jaar verder. Ik ben vanuit huis opnieuw begonnen met het verkopen van o,a jurken en andere spullen.

vanmorgen kreeg ik een mail van haar dat ze stopt met de betaling omdat ik haar onder valse voorwendselen een contract heb laten tekenen. wij hebben het niet gehad met de verdeling (die door een boekhouder gedaan is)
dat ik niet voor mezelf jurken of andere spullen zou mogen gaan verkopen van uit huis.

Ze wil het contract op basis van dit laten ontbinden. ik heb geen idee wat ik nu kan doen. het geld wat ze me namelijk niet wil terug betalen is het geld ik zelf privé hebt ingelegd. En had eigenlijk helemaal niets met de verdeling te maken. verder heb ik niets mee genomen uit de winkel ook geen geld. Alleen mijn eigen inleg ( die ze me per maand afbetaald) We hebben zelfs nooit salaris gehad de 4 jaar dat we dit bedrijfje hebben gehad.

Ik hoop dat jullie mij een advies kunnen geven.

U hebt recht op het terug ontvangen van uw eigen inleg minus minimaal de helft van de kosten die de VOF nog heeft moeten maken/ gemaakt voor de opheffing ervan( tenzij er andere afspraken waren) . Hier zou de boekhouder toch meer over moeten weten. Ik denk dat het verstandig is om een jurist te situatie te laten beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer er bij de de oprichting noch de ophef van het gezamenlijk bedrijf is gesproken over een concurrentiebeding, dan is een dergelijk beding ook niet van toepassing. Uw ex-compagnon komt er nu blijkbaar achter dat er iets gebeurt waar zij van tevoren niet over heeft nagedacht en probeert nu alsnog een beding af te dwingen. Dit kan natuurlijk niet en het is ook zaak dat u haar dat schriftelijk laat weten. Indien het zover komt kunt u ook de betalingen van haar aan u juridisch afdwingen.

Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op voor nader overleg en/of bijstand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag