Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat is de bewijslast van een gemeente voor de rechter als de gemeente zegt een mondelinge overeenkomst te hebben en ik weet hier niets van.
Het gaat om een stukje gemeente grond dat we 24 jaar geleden bij de tuin hebben getrokken d.m.v. een schutting van 1.80 meter hoog.We hebben hier van meerdere foto's van het plaatsen van de schutting en daarop is heel duidelijk te zien dat we inderdaad 24 jaar als persoon ouder zijn geworden en de schutting was toen nog helemaal nieuw nu is hij zogoed als verrot.
Het gaat er dus om of de gemeente dus zomaar kan gaan spreken over een mondelinge overeenkomst waar wij niets van afweten.
***Hoe moet de gemeente aantonen voor de rechter dat dat zo is terwijl wij er niets vanaf weten.Wat aanvaard de rechter van de gemeente als voldoende bewijs! En wat kunnen we hier het beste tegen doen.
Bijvoorbaat hartelijk dank voor uw reactie een burger in nood!

Als ik het goed begrijp heeft u zich zonder toestemming een stuk grond toegeeigend. Als u niet kunt aantonen dat het hier gaat om verjaring of dat er afspraken zijn gemaakt, heeft u volgens mij weinig recht van spreken.
Maar misschien is er iemand die daar anders over denkt. Ik hoop het voor u.

Beoordeel dit antwoord:

De gemeente hoeft alleen maar te stellen dat zij eigenaar van de grond is. Dit zal zij kunnen onderbouwen aan de hand van de inschrijving in het Kadaster. U zult als verweer hiertegen moeten aantonen dat u door het plaatsten van de schutting de grond in bezit heeft genomen en dat deze situatie meer dan 20 jaar heeft voortgeduurd. Indien u kunt aantonen dat u gedurende meer dan 20 jaar bezitting van grond bent geweest, dan zal er sprake zijn van de verjaring van de vordering van de gemeente om de grond terug te eisen en bent u eigenaar van de grond geworden. Indien een datumaanduiding ontbreekt leveren de foto's onvoldoende bewijs, dat de huidige situatie meer dan 20 jaar heeft geduurd. Heeft de gemeente de grond al formeel (dwz schriftelijk) opgeëist. Indien zulks het geval is, dient hier schriftelijk op te worden gereageerd, waarbij u dan tevens medewerking kunt vragen van de inschrijving van de grond in het Kadaster op uw naam. Ik ben desgewenst graag bereid u in deze kwestie bij te staan. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag