Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Rijdend over een polderweg kom ik met mijn auto in botsing met een Ree. De schade aan mijn auto bedraagt 1500 euro. Nu is er natuurlijk geen eigenaar van dat dier die ik aansprakelijk kan stellen. Aangezien mijn auto een WA dekking heeft hoef ik van mijn verzekeraar ook niets te verwachten.
Nu werd ik attent gemaakt op Artikel 83 en 84 van de Flora en Faunawet waar men spreekt over een Faunafonds en ontstane schade veroorzaakt door inheems beschermde diersoorten. Kan ik hier een beroep op doen of beperkt de schadeloosstelling zich tot schade aan landbouwgewassen ?

Helaas vergoedt het Faunafonds niet de schade veroorzaakt door wild aan particuliere motorvoertuigen. http://www.bij12.nl/bij12units/faunafonds/veelgestelde-vragen/

Bij het waarborgfonds motorverkeer kunt u ook niet terecht.

De schade is in beginsel veroorzaakt door een loslopend wild dier dat aan niemand toebehoort volgens de wet. Mij is niet bekend jurisprudentie die de overheid in dit geval aanwijst als aansprakelijke eigenaar. Zeer waarschijnlijk is de situatie besproken in de parlementaire geschiedenis en heeft men geredeneerd dat het een vorm van eigen risico is voor de burger die zich kan verzekeren al dan niet tegen mogelijke aanvaringen met wild.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag