Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik ben van mijn vrouw gescheiden. er was een fixe achterstand op de hypotheek. tijdens de scheiding is er afgesproken dat de schulden die op eigen naam stonden voor eigen rekening waren en de gezamelijke schulden gedeeld werden. na de scheiding kwam naar voren dat er nog een fixe schuld was gemaakt. omdat t ging om een kinderopvang, dus om een van mijn kinderen word ik mede aansprakelijk gesteld omdat ik de vader ben! omdat de achterstand van de hypotheek net zo hoog ligt als de kinderopvang instantie hebben mijn ex vrouw en ik afgesproken dat ik de hypotheek op mij neem omdat ik ook nog in de woning woon. en zij zou opdraaien voor de kinderopvang! inmiddels zit mijn ex vrouw in de schuldsanering wat ook uitgesproken is door de rechter en is alles opgang gezet. maar omdat dit enige tijd kost kloppen ze steeds bij mij aan van de kinderopvang. inmiddels ben ik al 10 maanden aan het betalen voor zowel mijn hypotheek achterstand als voor de kinderopvang terwijl mijn ex nog geen stuiver heeft afbetaald! de incasso wil mij geen enkele info verschaffen wat gaat om de afspraken die ze gemaakt hebben met mijn ex vrouw. terwijl we wel de zelfde dossier nummer hebben en ook beide ons namen op het papier vermeld staan! mijn vraag is wat ik hier verder aan kan doen. mijn hypotheek heb ik al bijna de helft van afbetaald en dat gene waar mijn ex vrouw voor op zou draaien wil steeds meer en meer geld van mij zien!

U bent hoofdelijk aansprakelijk voor genoemde schulden; helaas kunt u daar niets aan doen.
Indien u alimentatie betaalt, zou u mogelijk wel vermindering van alimentatie kunnen verkrijgen omdat u nu de huwelijkse schulden afbetaalt en daardoor minder draagkracht hebt.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft gelet op de verdeling van de schulden mogelijk een regresrecht op uw ex. Dat betekent dat hetgeen u te veel betaald zou hebben, bijvoorbeeld meer dan de helft van de schuld die aan u bij echtscheidingsbeschikking is toebedeeld, u zou kunnen verhalen op uw ex. Daar dient dan wel een vonnis voor te worden verkregen welke u vervolgens via een deurwaarder kunt laten executeren. Herberekening van de alimentatie is ook een mogelijkheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag