Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste lezer,
In 2012 heb ik kozijnen laten plaatsen. Er moest nog een sierlijst nageleverd worden en een aantal mankementen verholpen worden. Voordat die werkzaamheden afgerond konden worden, is het bedrijf (een franchise) failliet gegaan in maart 2013. De laatste 10 % van het aankoopbedrag heb ik nog niet voldaan. Navraag bij de curator leverde geen informatie op. Ons dossier was nog niet aan de beurt of nog niet bekend. Tot op heden nooit meer iets gehoord.
Ook bij het moederbedrijf krijgen we geen gehoor bij navraag. Ondertussen zit ik nog met incomplete kozijnen en mankementen die normaal onder garantie zouden vallen. Wat zou de beste stap zijn om nu te ondernemen? Sierlijst zelf bekostigen en laten plaatsen of toch via de curator laten gaan?

U heeft zoals ik het lees, nog een lopende overeenkomst met het gefailleerde bedrijf. U kunt dan ook de curator de keuze bieden om óf de overeenkomst na te komen óf om de overeenkomst op te zeggen. Het eerste houdt in dat de curator zorgt voor die sierlijst en het herstelwerk en u de resterende 10% betaalt, het tweede houdt in dat u dat zelf verzorgt en ook die 10% niet meer hoeft te betalen.

Het zou overigens ook zo kunnen zijn dat u, met het werk wat nog gedaan moet worden, een vordering op de gefailleerde onderneming heeft die hoger is dan de resterende 10%. Dit zou een concurrente vordering in het faillissement kunnen zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag