Stel vraag

Particulier


Een door mij ingediend bezwaarschrift tegen opgelegde naheffing parkeerbelasting werd ongegrond verklaard. Echter de inhoudelijke kant van de afwijzing is gebaseerd op onjuist begrip/ interpretatie van de door mij omschreven omstandigheden. Mijns inziens is nu de beslissing onjuist. Ik heb het gevoel dat de ambtenaar in kwestie mijn verweer niet serieus neemt.

Nu kan ik beroep aantekenen tegen deze afwijzing bij de rechtbank, maar ik vraag me af of dit een kans maakt.

Heeft u ervaring op dit gebied c.q. een advies?

In Beroep zal voor het eerst uw argumenten worden beoordeel door een onafhankelijke partij, de rechter. Om die reden kunt het proces doorzetten, Inhoudelijk kan ik u niet helpen , tenzij u iets meer vertelt .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw Ferweda, dank voor uw reactie.
Ik heb de bezwaar brief hieronder toegevoegd (zonder opmaak), opdat u de details heeft.Ik weet dat deze verzoeken altijd zwak staan, maar de reactie van de ambtenaar was duidelijk tussen de patatten en de soep opgesteld : ik zou te laat bij de auto zijn gekomen omdat ik met muntgeld moest betalen. Ook gaat ze niet in op de storing van de pin automaat van de parkeermeter op dat moment : dat kan ze zeker controleren. Mijn bedoeling was mijn goodwill te tonen en dat ik niet met opzet te weinig parkeergeld heb betaald. in die situatie vind ik de verhoging buiten proportioneel.
Ik hoop dat u voldoende basis windboom beroep aan te tekenen.
Groet
Alex Ennen

___________________________________________
Op 15 oktober parkeerde ik mijn auto op de Rotterdamse Kaai te Middelburg. Voor het noodzakelijke parkeerkaartje wilde ik gebruik maken van mijn pinpas, echter op 2 kaartautomaten aan de Rotterdamse Kaai werkte dit niet en werd de transactie geannuleerd (in de bijlage vindt u een bewijs van een geannuleerde betaalpoging). Een “mede”-parkeerder ondervond hetzelfde.

Omdat het bezoek aan Middelburg urgent van aard was, heb ik een parkeerkaartje gekocht met al mijn beschikbare muntgeld ter waarde van € 1,10. Overeenkomstig het noodzakelijk bezoek had dat genoeg kunnen zijn. Echter de afstand was groter dan verwacht, waardoor ik 13:46 pas terug was bij mijn auto. De controleur had de heffing toen al opgelegd.

Vooropgesteld dat ik vind dat, indien van toepassing, parkeergeld betaald moet worden, wil ik toch bezwaar aantekenen tegen deze heffing, om de volgende redenen:
1. De pinautomaatvoorziening op 2 parkeerautomaten werkte niet, waardoor ik niet in staat was om in een eenvoudige handeling ruimschoots parkeertijd te kopen;
2. Ik heb met beschikbare middelen uiteindelijk een kaartje kunnen kopen, en daarmee wel zichtbaar aan de verplichting voldaan, maar inderdaad niet toereikend;

Gelet op bovenstaande punten en de overschreden parkeertijd van totaal 14 minuten (de naheffing werd al bij 9 minuten overschrijding opgelegd) vind ik Uw naheffing buitenproportioneel.

Ik verzoek u vriendelijk bovenvermelde feiten in overweging te nemen en de naheffing te heroverwegen, dan wel te reduceren tot een bedrag dat meer in verhouding staat tot de overtreding. Bijvoorbeeld door de naheffing te verminderen tot het bedrag dat overeenkomt met de niet betaalde parkeertijd, eventueel verhoogd met een toeslag voor administratieve diensten.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag